Aardeschool Ponderosa

Sinds een jaar ben ik als muzikant betrokken bij de aardeschool van Stichting Permaland in Bronsbergen, Zutphen. Precies een jaar geleden werd ik door de oprichters Mirjam en Pedro samen met twee muziekvrienden uitgenodigd voor het zomerfeest. Mijn integere omgang met muziek sprak hun aan en eind van de zomer kreeg ik het voorstel om als leraar te beginnen op de school. Mijn eerste reactie was afwijzend omdat ik slechte ervaring had met lesgeven. Maar toen ik hoorde dat ik gewoon als mezelf met muziek mocht stoeien en alle vrijheid kreeg om te proberen durfde ik het aan.

Nu een jaar later ben ik verbaasd dat ik nog leef en dat het me veel beter van de hand ging dan ik had verwacht. Ik begin het zelf leuk te vinden want ik doe het gewoon en de kinderen geven mij ook het vertrouwen dat het goed komt.

Er onstond in een organisch proces vertrouwen tussen mij en de groep zodat we toch behoorlijk veel bereikt hebben. Werd er in het begin nog gezegd dat de meeste niet zouden zingen, heb ik aan het einde van het jaar het bewijs in handen, dat er wel degelijk gezongen werd. Soms vals maar dan wel met de juiste intentie.
De videoclip ” Ik leef” ontstond, waarin leerkrachten en de kinderen zelf teksten, zang en muziek hebben ingespeelt/gezongen. We hebben 2 liedjes uit ons repertoire verbonden waardoor automatisch de basis voor een verrassende verhaallijn ontstond.
In de clip zit veel eigen bijdrage van zowel de kinderen als ook de betrokken volwassenen. Het resultaat is hier te zien. We zijn er erg trots op want het is ons gewoon gelukt.

Reageer